Liesbeth De Rop

Sinds mijn jeugd ben ik geboeid door het verlangen van mensen naar verbondenheid en naar een betekenisvol leven. Ik studeerde godsdienstwetenschappen aan de KU Leuven en specialiseerde me in ‘Zingeving in de gezondheidszorg.’ Ik werkte enkele jaren in de ouderenzorg en palliatieve zorg en volgde een vorming als rouwbegeleider. Sinds 2006 ga ik deeltijds op stap met jongeren in het onderwijs. Hun vragen, dromen, angsten maken me gevoelig voor de nieuwe noden in onze samenleving. In 2010 startte ik een vierjarige opleiding “creatieve zijnstherapie” gespecialiseerd in het medium ‘aandachtstherapie.’

Ik coach en begeleid:

  • mensen die door chronische stress, burn-out uitgeput en vervreemd van zichzelf door het leven gaan;
  • mensen die door kwetsuren in patronen terecht gekomen zijn die onvrij en onveilig voelen;
  • mensen die door tegenslagen en verlies botsen op vragen als: “Wie ben ik nu nog?” en “Voor wie ben ik nog de moeite waard?”

In 2019 volgde ik een jaaropleiding “geweldloze communicatie.” Dit gedachtengoed helpt mensen om tot een authentieke verbondenheid te komen en conflicten vreedzaam op te lossen.

In 1999 zijn wij gehuwd. Als koppel werden wij relationeel uitgedaagd in de organisatie ‘Encounter Vlaanderen.’ Sinds 2003 engageren wij ons om koppels aan te moedigen hun relationeel leven de nodige aandacht te geven. Samen kregen wij drie zonen.

Vanuit ons eigen verlangen naar vertraging, verstilling, verbinding werd levensTIJd geboren.